Essentiële Dating tips voor vrouwen!

Beste datingsites

Tegenwoordig is online dating maatschappelijk geaccepteerd, voorheen hing er meer een taboe op dit onderwerp. Als je ingeschreven had op een online datingsite, dan hing je dit niet aan de grote klok. Je vertelde het misschien stilletjes tegen je beste vriendinnen. Een beetje alsof je het gevoel hebt dat je ‘gefaald’ hebt om iemand op de traditionele manier te ontmoeten. Tegenwoordig ontmoeten steeds meer koppels elkaar online en is het de normaalste zaak van de wereld. Ik heb zelf altijd genoten van mijn online dating ervaringen en heb nu al een aantal jaar een relatie met iemand die ik online ontmoet heb. Het geheim voor succesvol online daten zit hem vooral in je houding en benadering naar het daten. Hier een aantal dating tips voor de vrouwen onder elkaar

1. Heb vertrouwen

Ga er gewoon vol voor! Het is misschien eng om toe te geven dat je op zoek bent naar de ware, maar voor degene tegenover jou is het net zo spannend. Ga je date in met een oprecht verlangen om die andere persoon beter te leren kennen, een leuk gesprek te voeren en innerlijk vertrouwen over wat je hem of haar te bieden hebt. Op deze manier zul je jezelf veel comfortabeler voelen om vreemden te ontmoeten. Vergeet niet dat ze waarschijnlijk net zo nerveus zijn als je zelf bent. Maak je niet teveel zorgen over of ze jouw wel leuk vinden en ik beloof je dat een stuk minder gespannen zult zijn.

2. Stel het niet uit

Ik had altijd de gewoonte om heel wat af te chatten en appen voordat ik mijn date persoonlijk ontmoette. Naar een tijdje kwam ik erachter dat er er veel mannen zijn die online behoorlijk welbespraakt zijn, maar toch te verlegen of sociaal onhandig om die klik te veroorzaken. Andersom heb ik trouwens ook wel eens meegemaakt! Na een tijdje begon het me op te vallen dat de mannen die de langste berichten sturen vaak het meest terughoudend waren om mij persoonlijk te ontmoeten. Ik ben toen zelf wat kortere berichten gaan sturen en sneller de vraag gaan stellen of die persoon zin had om te ontmoeten voor een kopje koppie. Het was dan ook geen verassing dat ik van sommige nooit meer iets heb gehoord. Andere spraken af en tijdens de date kwamen we erachter de er geen chemie was. Tja, beter om dat wat eerder te weten dan na uren lang heen en weer appen. Waarom zou je tijd investeren om gehecht te raken aan hun woorden en berichten, als je in het echt geen klik met elkaar hebt. Zorg dat er wederzijdse interesse ontstaat en plan die eerste date gewoon zo snel mogelijk.

Ook niet onbelangrijk, ga niet verder met iemand omdat je ‘je slecht voelt’ voor hem. Ben gewoon eerlijk tegen jezelf en tegen die ander. Wil je niet verder zeg dit dan gewoon eerlijk en zeg: ‘ik heb een leuke tijd gehad, maar ik zie het niets worden tussen ons’ Beter om hier meteen duidelijk over te zijn en er mee te stoppen. Er zal namelijk weinig goeds uit voort komen en het kost alleen tijd en energie.

3. Benader het met een beetje humor

Je houding is alles. Ik heb een tijdje een dagboek voor mezelf en mijn vriendinnen bijgehouden over met wie ik op dat ging. Voor mezelf handig om alles in perspectief te zetten en voor mijn vrienden een leuk tijdverdrijf om te lezen. Misschien heb je al wel eens op een rare date geest en anders ga je echt nog wel dates tegenkomen die best een beetje raar zijn. Een tip: als een jonge in z’n bio heeft staan dat hij niet op zoek is naar drama. Waarschijnlijk is het dan beter om hem geen berichtje te sturen. De kans is namelijk groot dat hij een drama magneet is. Aangezien rare dates onvermijdelijk zijn, raad ik je aan een koffietje te drinken op de eerste date. Je wilt niet vast zitten in een restaurant en nog 3 gangen uit moeten zitten met iemand die een obsessie voor schildpadden heeft. Het beste wat je kan doen is jezelf hier vast op voorbereiden en vooral geen zelfmedelijden krijgen (‘waarom ontmoet ik altijd alleen maar rare mensen’). Je moet je houden gewoon een beetje veranderen naar ‘ik kan niet wachten dit aan mijn vrienden te vertellen’.

4. Zorg dat je jezelf goed kent voordat je eisen gaat stellen aan anderen

Zorg ervoor dat je nooit meer vraagt dan dat je bereid bent om te geven. Het beste wat je kan doen is hoge normen verwachten, maar dit niet eisen. Op deze manier zal de mening van mensen naar jou een stuk positiever zijn. Vraag eens aan een goede vriend (misschien wel een man) om je profiel te bekijken en vraag aan hem of hij het type persoon kan raden wat je probeert aan te trekken. Komt hier iets anders uit dan je eigenlijk zou willen? Misschien moet je dan je profiel herschrijven of je foto’s veranderen zodat er geen verschil is tussen wat je denkt te zeggen en wat je eigenlijk zegt.

5. Lieg nooit op je profiel

Zet geen foto’s online waar je 20 kilo minder weegt. Zeg nooit dat je geen kinderen hebt, terwijl je dit eigenlijk wel hebt. Zeg nooit dat je houdt van lange wandelingen, terwijl je hier eigenlijk echt niet van houdt. Ben gewoon eerlijk over jezelf.

6. Erken dat online daten moeilijk is voor zowel mannen als vrouwen

Op veel sites hoeft een vrouw maar een foto online te zetten en ze wordt overspoeld door honderden berichten binnen een uur. Tja mannen hebben deze luxe positie vaak niet en zullen hier wat harder voor moeten werken. Om deze reden zullen mannen dan ook dagelijks te maken krijgen met afwijzingen en is de kans dat ze een berichtje terug krijgen een stuk lager dan voor jou.

Hoe ga je in godsnaam door al die berichtjes komen?

Uiteindelijk zul je wel een manier verzinnen om een selectie te maken. Wie heeft er moeite in zijn profiel gestopt? Welke foto’s spreken jou aan? Wie heeft een grappige profieltekst of wie ziet er zelfverzekerd uit? Je mag je best gevleid voelen dat je al deze likes en berichten krijgt, maar laat het niet naar je hoofd stijgen. Blijf loyaal aan je waarden en blijf jezelf en bekijk de profielen op dezelfde manier als hoe je het zou doen als je ze in het echt tegen zou komen.

7. Laat je niet in de val lokken

Als je een berichtje krijgt om je te ‘teasen’ of je uit te dagen (‘ik denk dat jij wel het type meisje bent dat nooit?’), dan kun je dit beter meteen verwijderen. Voor mij is dit echt een big NO. Je hoeft hem niets te bewijzen. Alleen vreemden met verkeerde bedoelingen zouden je willen laten voelen alsof je iets te bewijzen hebt. Stel iemand zou dit in je gezicht zeggen, hoe ze je je dan voelen? Verwijder het berichtje en ga verder. Ook ongepaste en seksuele vulgaire berichten kun je beter gewoon verwijderen en geloof me, neem niet de moeite hier op in te gaan, want dat is juist wat ze willen. Blokkeer of rapporteer hem en focus op de berichten die wel leuk zijn.

8. Zie online daten als een marathon niet als een sprintje

Of het moet zijn dat je echt een geluksvogel bent, maar anders is echt niet in één keer raak. Swipe swipe en ze leven nog lang gelukkig. Helaas? Bereid je maar vast voor op een aantal interessante eerste dates voordat je doorgaat met die ene bijzondere man of vrouw.

9. Experimenteer met verschillende dating websites

Elke generatie lijkt zo zijn eigen nieuwe app of favoriete website te hebben en elke website heeft zo zijn eigen cultuur, eigen leeftijdsgroepen en richt zich juist of serieuze relaties of juist niet. Elke website of app is anders en je zult dan ook overal een ander resultaat krijgen. Je moet gewoon wat experimenteren.

10. Neem het niet persoonlijk als het geen match is

Er zijn vrouwen die thuis komen na de zoveelste koffiedate en hopeloos op de bank ploffen en roepen: ‘ik ontmoet echt nooit iemand!’

Als je deze houding hebt, gaat dat ook niet echt helpen. Je neemt namelijk negativiteit mee en je hebben wanhopige vibe om je heen hangen. Dit trekt waarschijnlijk niet de besta kandidaten aan. Als je begint te klagen over je dates in het algemeen dan zal dat ook je oordeel beïnvloeden. Wanhoop is niet aantrekkelijk. Wees stijlvol en je kan gewoon niet met iedereen een match hebben. Zorg gewoon dat je met plezier uitkijkt naar de volgende date.

11. Neem soms even een pauze

Toen ik eenmaal de smaak te pakken kreeg plande ik soms wel een aantal dates in de week. Dit was een stuk vermoeiender dan het misschien lijkt. Als ik hierop terugkijk was dit ook niet het slimste wat ik kon doen, maar nu weet ik wel dat het beter is wat rustiger aan te doen.

12. Zorg goed voor jezelf

Ik laat mezelf nooit ophalen voor een eerste date en ik zorg dat een vriend of vriendin altijd weet dat ik een eerste date heb, zelfs als het maar een drankje is. Gelukkig heb ik het nog nooit echt nodig gehad, maar het is altijd goed om mensen te laten weten waar je bent en dat je met vreemden bent.

13. Ben eerlijk over je bedoelingen

Ben eerlijk naar jezelf toe over waar je naar op zoek bent en op welke websites je jezelf aanmeld. Het is ook handig om van jezelf te weten naar wat voor soort man je op zoek bent (of vrouw natuurlijk). Als het profiel verder ook maar bijna niet lijkt te kloppen, neem dan geen contact op. Ik herhaal: neem geen contact op.

Als voorbeeld: ben je op zoek naar een relatie met iemand die niet drinkt, stuur dan ook geen berichtje naar iemand met een biertje in zijn hand. Hoe goed hij er ook uit ziet! Je kunt iemand niet veranderen en dit moet je ook niet willen, je zult uiteindelijk alleen maar teleurgesteld zijn. Vaak als je terugkijkt op een mismatch, dan waren er in het begin al hints dat het waarschijnlijk niets ging worden.

14. Zorgen dat je een open mind houdt

Denk goed na over wat voor jou echt niet kan en welke grenzen vast staan en welke regeltjes je voor jezelf hebt om controlere proberen te houden over een eng proces. Toen ik mijn huidige vriend ontmoette heb ik aardig wat regeltjes verbroken. Ik gaf na een paar berichtjes mijn telefoonnummer, sprak ‘s avonds laat hem af en kuste hem op de eerste date. Allemaal dingen die ik met/voor veel anderen mannen niet zou doen waar ik contact mee gehad heb. Het is goed regels voor jezelf op te stellen om je emotioneel te ondersteunen, maar zolang je jezelf veilig voelt, vergeet dan ook vooral niet om je hart te volgen!

Related posts

15 Ongeschreven regels voor online dating

Admin

Doen, durven of de waarheid. Gênante vragen en leuke opdrachten!

Admin

Dating Tips voor mannen van vrouwen

Admin