AgePlay

Admin

AgePlay is een vorm van rollenspel waarbij één of meerder personen speelt dat hij of zij een andere leeftijd heeft. Vaak wordt gespeeld dat één van de betrokkenen jonger is, bijvoorbeeld puber of kleuter. Je kan ook spelen dat je ouder bent, zo kan gespeeld worden dat je iemands moeder bent, of bijvoorbeeld oppas. Vaak wordt dit door de uitvoerende ervaren als bevrijdend, omdat je even kan ontsnappen aan de realiteit. Ook kan je zelf kiezen wat je speelt en welke karakteristieken hierbij komen kijken. Zo kun je een een stoute brutale peuter zijn, maar ook een ondeugend schoolmeisje of stoute lerares.

Veel voorkomende rollen binnen age play zijn de volgende:
– Docent / Student
– oppas / oppaskind
– Ouder / Kind

De Age play kan ingedeeld worden zoals men zelf wilt. Zo kan er bepaalde kleding gedragen worden en kan er gebruikt gemaakt worden van accessoires die bij het leeftijdsspel horen. Ook kunnen er stemmetjes opgezet worden of bepaalden geluiden gemaakt worden.
Age play is niet per definitie seksueel. Het kan ook prima gespeeld worden zonder dat seksualiteit een rol speelt. Voor sommige draait Age Play om het vrijheidsgevoel, van het ontsnappen van de realiteit. Bij anderen draait het om een gevoel van geborgenheid, bescherming en van onbekommerd gelukkig zijn en geliefd voelen. Om je totaal onschuldig te voelen, of juist ontzettend schuldig.

Laat een reactie achter