BDSM

Admin

De kans is groot dat je dit begrip al eerder tegen bent gekomen. Of misschien zit je in een chat op een van de vele datingsites en vraagt iemand of je hiervan houdt. Het kan ook zijn dat je graag je seksleven wat zou verrijken en ben je aan het verkennen of BDSM wat voor jou is. Maar wat is het nou precies?

Wat is BDSM?
BDSM is een breed begrip dat staat voor: Bondage, dominatie / onderdanigheid, sadisme en masochisme. Het is een breed begrip met tal van activiteiten in de slaapkamer die kunnen variëren van mild tot wild. Afhankelijk van de voorkeuren van het stel dat deze activiteiten uitvoert.

De term BDSM kan van toepassing zijn op vele soorten seksueel spel die buiten de Vanille categorie vallen. Dit gaat namelijk over de meest simplistische manier van seks (zonder kinkyspelletjes zoals elkaar vastbinden of blinddoeken. Voorbeeld van activiteiten die bij BDSM horen zijn de volgende:

  • Bondage;
  • Dominant zijn;
  • Discipline;
  • Onderdanig zijn;
  • Sadisme;
  • Masochisme;
  • Bondage.

Bondage
Bondage is het vastbinden van iemand, of het vastgebonden worden. Dit je kun je met verschillende voorwerpen doen, zoals bijvoorbeeld zachte harige handboeien, een riem, sjaal, kettingen of een slipje. De persoon die vastgebonden zal niks anders kunnen doen dan zich onderwerpen aan de persoon die vrij is.

Vaak zijn er verschillende regels van toepassing. Zo wordt vaak afgesproken dat vastgebonden persoon nooit alleen gelaten mag worden .Het is dus belangrijk dat als je aan de slag gaat met anderen speeltjes. Deze zich al in dezelfde kamer bevinden.

Ook is het belangrijk om op te letten of er geen lichaamsdelen bekneld raken. Het gaat vaak niet om pijn, maar om het gevoel dat de vastgebonden zich moet onderwerpen en alles over zich heen moet laten komen.

Dominantie
Bij Dominantie draait het erom dat je een persoon domineert door woorden of handelingen. Om dit te versterken kun je ook speeltjes gebruiken zoals bijvoorbeeld een zweepje of een riem. Op deze manier komt alles nog dominanter over. De dominante persoon bepaald wat er precies gebeurd of wat er juist niet gebeurd.

Ook hier zijn vaak een aantal regels van toepassing. Zo is het belangrijk dat alles gebeurd op vrijwillige basis en dat eventuele regels gerespecteerd worden. Vaak wordt er ook een stopwoord gebruikt die ten alle tijden geaccepteerd moet worden.

Discipline
Discipline heeft veel te maken met dominatie. Bij discipline hoort iemand regels te volgen van een ander. Deze worden vaak van te voren besproken om eventuele grenzen aan te geven. Zodra deze duidelijk zijn, zal geluisterd moeten worden naar de meester of meesteres. Consessies mogen niet gedaan worden.

Zo worden er bepaalde regels gesteld en worden deze niet gevolgd, kan er een straf uitgedeeld worden. Zoals bijvoorbeeld Spanking of bondage. Worden de regels gevolgd kan er natuurlijk ook een spannende beloning gegeven worden.

Onderdanigheid
Onderdanigheid is de tegenhanger van dominantie. Dit wil dus zeggen dat er gebeurd wat de dominante persoon wilt (binnen eventueel gestelde grenzen).

Dit kan als erg bevrijdend worden ervaren, omdat hier weinig tot geen verantwoordelijkheden bij komen kijken. Alles wat er gebeurd moet je namelijk over je heen laten komen en dat kan een heerlijk gevoel geven. Heb je in het dagelijkse leven veel verantwoordelijkheid, kun je hier aan ontsnappen door in de slaapkamer bijvoorbeeld onderdanig te zijn.

Switch
Als je switch bent ben je niet per se dominant of onderdanig, maar kun je van beiden genieten. De ene keer vind je het fijner de dominante rol te spelen, de andere keer geniet je er van onderdanig te zijn.

Sadisme
Sadisme is een spel waarbij een persoon er van kan genieten om iemand pijn te geven op een mentale of fysieke manier. Zo kan mentale pijn gaan over het vernederen van iemand. Bij fysieke pijn gaat het om lichamelijke pijn, hier heb je verschillende gradaties in. Mocht je hier interesse in hebben kun je eens rustig beginnen door bijvoorbeeld tepelklemmen bij jezelf te gebruiken. Vind je dit fijn kun je het eens samen uitproberen en rustig kijken tot welke grens je het nog fijn vind. Spreek hier vooraf duidelijk regels voor af en respecteer het stopwoord.

Masochisme
Bij Masochisme gaat het om het ondergaan van mentale of fysieke pijn op een seksuele manier. Zoals hierboven besproken kun je dus denken aan klemmetjes, zweepjes of het bijten in bepaalde lichaamsdelen. Ook hier gelden dezelfde regels, bepaal goed tot welke pijngrens jij er van kunt genieten en het stopwoord moet altijd gerespecteerd worden.

Laat een reactie achter