Bottom

Admin

In de wereld van sm is de bottom een seksuele rol die vervuld wordt door de onderdanige, onderworpen en mogelijk gepenetreerde partner tijdens het seksspel. Het heeft veel weg met de rol van de seksslaaf tijdens de sadistische seksspelen. Het tegenover gestelde van de Bottom is de top.

In algemene zin is de bottom de ontvangende, passieve, mogelijk gepenetreerde partij tijdens het seksueel contact.

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de bottom alleen de onderdanige rol speelt. Schijn bedriegt echter wel vaker bij sm. De bottom geniet ervan bevelen te krijgen van de dominerende top, maar heeft geen ‘recht’ op seksueel genot. Toch kan het wel zo zijn dat de bottom degene is die psychische en seksuele stimuli ontvangt, maar niet op die manier reageert tegenover de partner. Het is de bottom die het sm-spel start door de top de opdracht te geven de gewenste handelingen te verrichten. De top kan alleen top spelen als de bottom hier toestemming voor geeft en daartoe instrueert.

Vaak zie je dat er verschillende attributen gebruikt worden tijdens het sm-spel om de relatie aan alle deelnemers of eventuele toeschouwers gelijk duidelijk te maken. Zo kun je denken aan fetisj achtige attributen zoals halsbanden, handboeien, blinddoeken, muilkorven enzovoort. Deze attributen worden niet alleen gebruikt voor praktische doeleinden, maar ook voor symboolwaarden.

Laat een reactie achter