Caspering

Admin

Vergeet ghosting, er is een nieuwere datingterm waarvan jij gehoord moet hebben. Het is ook een vriendelijkere variant dan zijn griezelige voorganger. We hebben het over caspering!

Ghosting, breadcrumbing, cushioning, benching, zombieing – Het is moeilijk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe datingtermen. De term caspering is gelukkig wel wat positiever en moedigt singles aan om elkaar respectvol en vriendelijk te behandelen in plaats van iets wat je elk moment gewoon weg kan doen.

Wat is Caspering?
Caspering is de vriendelijke variant van ghosting, geïnspireerd op het gelijknamige vriendelijke geanimeerde spookje. De de term moedigt singles aan om mensen rustig te laten gaan voordat ze verdwijnen.
Het is een vriendelijkere benadering van daten die erkent dat, hoewel dingen niet altijd zullen lukken, iedereen het verdient om vriendelijk behandeld te worden. Door te casperen kun je eerlijk zijn, maar ook medelevend.
Ookal is het een vriendelijkere manier dan ghosting, je wijst nog steeds iemand af. Hoe je dit ook wend of keert of hoeveel dates je ook gehad hebt, niemand vindt het leuk om afgewezen te worden.

Ben je van plan om iemand te casperen, kun je jezelf het beste voorbereiden op alle mogelijke situaties. De andere persoon zal zich waarschijnlijk gekwetst voelen en de reacties kunnen dan ook erg uiteenlopend zijn. Zo kan het zijn dat ze je negeren of zelfs blokkeren, maar probeer jezelf gerust te stellen. Ookal voelt het misschien niet zo, je doet het juiste! Het voelt nu misschien pijnlijk, maar het is een stuk beter dan opeens te verdwijnen en de ander met allerlei vragen te laten zitten.

Probeer zo positief mogelijk te zijn, maar geef geen valse hoop. Ben respectvol naar de ander en ben niet bang om een gemeend compliment te geven. Dingen die je bijvoorbeeld zou kunnen zeggen zijn:
‘Je bent een ontzettend lief en aardig persoon, maar ik denk gewoon niet wij een goede match zijn.’

Laat een reactie achter