Crush

Admin

Misschien ben jij tijdens het daten wel iemand tegengekomen die zegt een crush op jou te hebben, maar weet je niet precies wat dit betekend.

Wat is een crush?
Een crush op iemand hebben kun je vertalen als het hebben van een oogje op iemand. Ze noemen dit een crush op iemand hebben, omdat het ziel crushed (verpletterd) net als alles waar je voor staat. Als je een crush op iemand heb je een groot verlangen om bij die persoon zijn en vind je hem of haar aantrekkelijk en bijzonder, maar je hebt (nog) geen relatie met deze persoon.

Een crush op iemand hebben en liefde voor iemand voelen lijken veel op elkaar maar het zijn twee verschillende dingen. Als je een crush op iemand hebt, voel je veel aantrekkingskracht tot iemand. Een crush is vaak eenzijdig, het komt niet vaak voor dat twee mensen tegelijk een crush op elkaar hebben. Als je een crush hebt op iemand, zul je emotioneler handelen dan wanneer je liefde voor iemand anders voelt. Je kan een crush hebben op iemand zonder zijn/haar naam te kennen of karaktereigenschappen te weten. Het is als je iemand ziet en je enorm aangetrokken voelt, zonder iets van hem/haar te weten.

Liefde is anders dan het hebben van een crush. Dit gebeurt namelijk alleen als je elkaar al langere tijd kent. Als je weet wat ze leuk vinden en niet leuk vinden. Als je de leuke kanten kent van deze persoon, maar ook de minder leuke kanten. Eigenlijk krijgt ieder mens er vroeg of laat mee te maken.

Laat een reactie achter