Cuffing seizoen

Admin

Het cuffing-seizoen verwijst naar een specifieke periode van het jaar waarin mensen meer dan gemiddeld gemotiveerd raken om te settelen met een partner. Deze periode is meestal van oktober tot maart als de temperatuur koeler is en de nachten korter.

Heb je nog nooit van het cuffing seizoen gehoord? Dat is de datingterm van het afgelopen jaar. Studies hebben zelfs bewezen dat het cuffing seizoen een waar fenomeen is. Je weet inmiddels wat het is en wanneer het gebeurd, maar waarom is dit precies zo?

Het cuffing seizoen valt midden in de vakantie. Is het dan omdat mensen zich vrijgeviger voelen in deze periode en een partner nodig hebben om te verwennen? Nou, dat blijkt niet helemaal de reden te zijn. Het is waarschijnlijker dat we ons tijdens deze periode meer druk voelen door de entertainmentindustrie, sociale media kanalen en ook vrienden en familie. Je begrijpt waarschijnlijk wel waar we het over hebben. Tijdens het diner met de hele familie krijg je de vraag van die ene tante: ‘En? Heb jij het op het moment een scharrel?’ Zodra je het diner hebt overleefd wordt je overspoeld met kerstfilms die je laten zien dat de feestdagen hand in hand gaan met romantiek.

Een andere verklaring is dat mensen letterlijk en figuurlijk verlangen naar de warmte van een relatie. Als je iemand naast je hebt voel je je comfortabel, veilig en ja, ook warm. We verlangen daarom tijdens de winterdagen naar een knuffelpartner om de kou bij ons vandaan te houden.

Het gevoel van eenzaamheid is tijdens deze maanden ook sterker. De dagen worden namelijk korter en kouder. Zijn we klaar met school of werk, gaan we direct naar huis. Dit maakt het dus een stuk lastiger om te socializen en voelen veel mensen zich eerder geïsoleerd. Dit gevoel gaat gemakkelijk over zodra er iemand is die savonds op de bank tegen je aan kruipt.

Is het erg een relatie te starten tijdens het cuffing seizoen?
Cuffing (iemand boeien met handboeien) klinkt misschien niet erg prettig, maar zo kan het wel voelen. Wil je een partner vinden voor de lange termijn, maak dan geen overhaaste beslissingen. Zoals een vakantieliefde in de zomer, hebben ook relaties tijdens de feestdagen een vervaldatum. Het is typerend dat deze relaties eindigen. Relaties kunnen fijn zijn, maar hebben tijd nodig om goed tot stand te komen en bedenk jezelf goed of je hier ook tijd voor vrij wilt maken. Natuurlijk zijn er ook voorbeelden waarbij het wel goed gaat!

Laat een reactie achter