Cushioning

Admin

Eerder hebben we het al gehad over mensen die doen aan ghosting of breadcrumbing, maar ook cushioning is een van de dating termen die jij zeker moet weten! Het lijkt wel een beetje op breadcrumbing – iemand laat flirtende, maar vrijblijvende signalen achter om onder iemands aandacht te blijven zonder daar echt iets mee te willen doen. Cushioning is echter wat anders.

Cushioning wordt gedefinieerd als het onderhouden van meerdere cushions (kussentjes) – mensen waarmee ze appen, flirten of zelfs daten – om een backup te hebben in het geval het uitgaat.

Als je een nieuwe relatie hebt gaat er een hoop door je hoofd. Je maakt je misschien wel zorgen dat jij gekker bent op de ander dan hij of zij of op jou. Misschien ben je bang dat ze ook nog wel contacten onderhouden met anderen. Deze datingterm gaat daarover en het is te hopen dat het een trend is die weer snel verdwijnt. Misschien klinkt het wat oneerlijk, want het is ook gewoon oneerlijk. Zelfs als je niet afspreekt met je cushions, bedrieg je de ander wel op een emotioneel niveau. Ook voor de cushion is het niet echter eerlijk. Zo ben je eigenlijk deze persoon ook aan het breadcrumb daten en laat je een spoor van valse hoop achter.

Waarom hebben mensen cushions?
Eigenlijk hebben mensen een backup plan om ervoor te zorgen dat ze minder hard gekwetst worden. Zo voelen ze zich simpelweg minder kwetsbaar door niet zich niet volledig te storten in de relatie. Het moment dat je echter stappen onderneemt om mogelijke negatieve emoties te vermijden, mis je ook een groot deel van het positieve aan de relatie.

Cushions komen vaak voort uit vriendschap en langzamerhand kan de grens tussen goede vrienden en cushions vervagen. Tijdens je relatie vorm je een vriendschap en voel je wat aantrekkingskracht, maar je besluit dit te negeren. Dan verandert er het een en het ander zoals de gespreksonderwerpen en de toon van de gesprekken. Hoe het zou zijn als dingen anders waren. Voordat je het weet ben je een cusion.

Hoe voorkom je de verleiding van een backup plan?
Blijf je vasthouden aan negatieve ervaringen uit het verleden of heb jij het gevoel dat je iets mist in je relatie? Misschien moet je eens met iemand praten als je het gevoel hebt dat een deel van jou je tegenhoudt om vooruit te gaan.

Wat ook vaak helpt is dingen te bespreken met je partner in plaats van met je backup. Wil je dat je partner vraagt hoe je dag was of eens samen jouw favoriete film kijkt? Praat hierover met je partner zodat je het gelijk op kunt lossen.

Wat ook kan helpen is duidelijke grenzen hebben met je vrienden of vriendinnen. Er is geen reden dat mannen en vrouwen geen vrienden zouden kunnen zijn. Maar als de aantrekkingskracht de wateren wat modderig maakt, ben dan streng tegen jezelf over de manier waarop je handelt binnen je vriendschap. Klaag niet over je partner met hem of haar en neem geen deel aan de ‘wat als’ gesprekken en maak duidelijk dat jullie alleen maar vrienden zijn.

Het kan altijd zijn dat je relatie niet werkt. Als je er echter nooit volledig voor gaat en jezelf nooit verliefd laat worden en in het diepe gooit, is je relatie gedoemd te mislukken.

Laat een reactie achter