Fetisj

Admin

Mensen met een fetisj krijgen een sterke seksuele prikkel van een specifiek object materiaal of lichaamsdeel. Een fetish is in het algemeen een ‘geliefd voorwerp’, in de context van SM is het een object van speciale seksuele belangstelling of zelfs verering. Je spreekt speciaal over ‘fetish’ als die belangstelling niet betreft de normale aandachtspunten bij sex als borsten of penis, maar bijvoorbeeld voeten, knieën, hoge hakken of andere lichaamsdelen.

Het betekend dus dat je een voorliefde hebt voor een object, gebaar of situatie. Het onderwerp van de fetish heeft dus een seksuele betekenis. Dit kan een object zijn zoals bijvoorbeeld een schoen of bepaalde stof, maar ook een geur of een situatie. In de wereld van de BDSM speelt een fetisj vaak een belangrijke rol.

Hoe deel je een fetisj?

Veel mensen hebben wel iets waar ze over fantaseren, sommige een spannende fetisj. Iets wat je dolgraag met iemand zou willen beleven, maar niet goed weet hoe je hier aan moet beginnen of hoe je dit moet delen. Je weet hoe belangrijk het is om goed te communiceren in een relatie en toch breekt het zweet je uit als je hierover wilt praten.

Tja, je geheime fantasieën zijn toch wel een beetje een ongemakkelijk onderwerp om het over te hebben. Het is echter wel belangrijk om het hierover te kunnen hebben. Het is niet goed om je gevoelens of gedachten altijd maar te onderdrukken. Niet getreurd, wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet waardoor jij makkelijk kan praten over jouw seksuele voorkeuren.

De eerste tip die we je willen geven is om er zelf klaar voor te zijn. Als jij comfortabel bent met je eigen gevoelens, dan is een ander dit vaak ook. Het is een stuk makkelijker om vervolgens je partner het eens rustig te laten proberen. Je toont positief gedrag ten opzichte van het onderwerp en haalt zo rustig het taboe van het onderwerp af. Op deze manier maak je het makkelijker om erover te praten en normaliseer je het onderwerp.

Stap twee is de voorbereiding van je gesprek. Bedenk jezelf waarom je het aan je partner wilt vertellen en wat je aan je partner wilt vertellen. Voelt het voor jou als een verplichting? Hoop je je fetisj of fantasie tot leven te laten komen? Hoop je intiemer te worden met de ander? De reden waarom je dit wilt vertellen, maakt niet uit! Wil je samen iets doen of wil je enkel praten over je gevoel. Begin gewoon eens om over seks te praten in plaats van gelijk over je fetisj te hebben. Kunnen jullie het goed over seks hebben? Gaan dan eens over op bijvoorbeeld jouw fetisj.

De derde stap die zou kunnen helpen is dat je het verteld omdat het speciaal is en voor meer intimiteit moet zorgen. Door te delen wat er in je hoofd omgaat stel je jezelf een beetje kwetsbaar op. Dit kan er alleen maar voor zorgen dat jullie closer worden en jullie liefde en intimiteit alleen maar beter wordt. Leg uit waarom je het moeilijk vind om het erover te hebben en hoe speciaal je partner is dat je het tegen hem of haar juist wel durft te vertellen. Deze persoon zal zich heel speciaal voelen en omdat het bijzonder speciaal en uniek is zal je partner het ook automatisch aantrekkelijker vinden.

Stap vier is het laten zien dat jij niet de enige bent die dezelfde fetisj of fantasie. Er is een hele grote kans dat er behoorlijk wat informatie te vinden is over datgene waar jij een fantasie of fetish voor hebt. Soms zijn er zelfs films over gemaakt, boeken over geschreven of kun je er documentaires over vinden. Vertel over een artikel dat je hebt gelezen of kijk samen een film over het onderwerp. Op deze manier kun je je partner al kennis laten maken met het onderwerp als je nog niet helemaal recht door zee durft te zijn.

De laatste tip die we je willen geven is om rustig te beginnen. Je wilt namelijk dat het fijn is en dat je er samen van kan genieten en dat je partner zich nog op zijn of haar gemak voelt. Je hoeft niet gelijk aan te komen in een volledige latex onesie, je kan ook eens beginnen met iemand rustig te blinddoeken. Overhaast het niet en begin klein en comfortabel.

Populaire seksuele fetisjen

Seksfetisjen komen voor in allerlei soorten en maten. We hebben hierboven al antwoord gegeven op: Wat is een fetisj? Hoe vertel ik over mijn fetisj? Nu gaan we kijken naar soorten seksuele fetisjen.

Piercings
Hierbij is het vaak dat piercings bepaalde lichaamsdelen versieren die vervolgens seksuele opwinding stimuleren. Je kunt denken aan aan piercings op de volgende plekken:
– Tepels
– Genitalien
– Lippen
– Tong
– Navel

Voor sommige mensen is het zien van de piercing al genoeg om seksueel opgewonden te worden, bij andere gaat het bijvoorbeeld om de aanraking van het koude metaal.

Haren
Een haarfetisjisme wordt ook wel trichofilie genoemd en komt redelijk vaak voor bij mannen. Zo voelen ze zich opgewonden bij rechtstreeks contact met haren of bij het zien van een bepaalde kleur of stijl. Vrouwen kunnen dit ook hebben door bijvoorbeeld baarden, snorren of borsthaar.

Schoenen
Een van de populairste fetisjen is zonder twijfel altocalcifilie, ofwel het seksueel opgewonden raken van schoeisel van vrouwen.

Leer
Dit is misschien wel de bekendste fetisj. Het gebruiken van leren voorwerpen tijdens de geslachtsgemeenschap is veel voorkomend en je kan dit dan ook terugvinden in elke seksshop.
Voorbeelden van leren voorwerpen zijn: maskers, zwepen, riemen, kostuums, muilkorven.

Lingerie
Veel mannen worden opgewonden door lingerie. Zo ziet volgens veel mannen een vrouw er nog aantrekkelijker uit en wordt ze nog begeerlijker voor mannen. Veel mensen houden ervan dat de vrouw tijdens de seks kousen aanhoudt of jarretels.

Kostuums
Deze fetisj kan voorkomen in alle vormen en maten en is een goede manier om de sleur in jouw seksleven te doorbreken. Door het gebruik van kostuums kun je flink je fantasie gebruiken en je opwinding tot een hoogtepunt brengen. Door dergelijk rollenspel kunnen verschillende persoonlijkheden worden aangenomen.

Voyeurisme
Voyeurisme gaat over het genot of plezier van het zien van andere naakte mensen of het zien van mensen die seks hebben. Het maakt niet uit waar ze deze mensen zien. Sommige vinden het pas spannend als de persoon die bekeken wordt zich hier niet van bewust is. Anderen genieten er juist van als ze wel toestemming hebben gekregen.

Dominantie of onderdanigheid
Na de film 50 shades of grey is deze fetisj in populariteit toegenomen. Je zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van de volgende speeltjes:
– Kettingen
– handboeien
– Zwepen
– Lederen kleding
– Halskettingen

Laat een reactie achter