Friends with Benefits:

Admin

Friends with Benefits ofwel FWB is het engels voor vrienden met voordelen. Dit houdt in dat je naast vriendschappelijk ook op seksueel gebied met elkaar omgaat zonder dat jullie samen een relatie hebben. Je hebt dus wel de lusten, maar niet de lasten.

Voor veel mensen klinkt dit zo gek nog niet. Hoewel er nog steeds een taboe op rust wordt een seksrelatie of friends with benefits relatie steeds bespreekbaarder. Misschien ben je niet klaar voor een serieuze relatie of kom je net uit een relatie. De redenen voor om friends met benefits te worden kunnen sterk uiteenlopen.

Het klinkt geweldig, geen uitbundige romantische dates of diepe gesprekken, gewoon alleen seks. Het zou heel goed kunnen werken, maar het is belangrijk hier vooraf goed over na te denken. Zonder vooraf duidelijk afspraken te maken loopt het toch vaak mis. Dus hier wat zaken waar je rekening mee moet houden. Pak je notitieboek er maar eventjes bij.

Friends with benefits regels

Het is niet bedoeld om de ander verliefd op jou te laten worden
Spreken jullie samen af om friends with benefits te worden? Zorg er dan ook voor dat dit is wat jullie willen. Heb je gevoelens naar de ander, ben hier dan eerlijk over! Zie je het liever een serieuze relatie worden, dan is deze vorm van een relatie niks voor jou. Aan het einde is de kans groot dat je jezelf gekwetst en alleen voelt.

Sluit de kans op gevoelens niet uit
Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat een van jullie twee vroeg of laat gevoelens krijgt. Begin alleen aan deze vorm van een relatie als je elkaar alleen fysiek aantrekkelijk vind, maar verder niet echt. Op deze manier is het makkelijk om gevoelens buiten spel te houden. Het kan echter altijd gebeuren dat er gevoelens voor elkaar ontstaan. Praat hier vooraf goed met elkaar over en ook wat je doet als dit zou gebeuren. Stoppen jullie ermee als dit realiteit wordt of zijn er nog andere opties? Blijf in ieder geval altijd eerlijk over je gevoelens.

Maak zelf de keuze
We weten hoe makkelijk het is om jezelf lekker mee te laten slapen en spontaan friends with benefits te worden. Heb je een liefdesrelatie is het makkelijk om je eigen verlangens soms aan de kant te zetten voor je partner. Draait je relatie alleen maar om seks, is het makkelijk om egoïstisch te zijn. Tuurlijk is het altijd een beetje geven en nemen, maar zorg ervoor dat jouw seksuele verlangens vervuld worden.

Houd er rekening mee dat je jaloers wordt
Je bent alleen friends met benefits, toch kan het behoorlijk schokkend zijn als je de ander tegenkomt, zoenend met een ander. Dit hoeft niet te betekenen dat je ook automatisch verliefd bent op hem of haar, maar je wilt ook niet als afdankertje gezien worden. Het is dus handig om ook hier vooraf over te praten. Ookal zijn jullie casual aan het daten wil dat niet zeggen dat je respectloos met elkaar om moet gaan. Spreek dus af of jullie ook anderen mensen mogen zien of niet.
Sluit romantiek uit

Misschien heb je door een bepaalde gelijknamige film wel bepaalde verwachtingen gekregen, maar zo werkt het dus niet. In principe draait het namelijk echt alleen om de seks. Verwacht dus ook geen romantische ontbijtjes op bed of lekkere knuffelsessies na de seks met een romantische film. Maak hierover ook weer afspraken en houd altijd in je achterhoofd dat het misschien gewoon niet werkt en dat je er beter een einde aan kan maken.

Niet geschoten is natuurlijk altijd mis en wie houdt er niet van een goede beurt? Er zijn genoeg voorbeelden van seksrelaties die werken, maar het is dus belangrijk dat jullie dezelfde verwachtingen hebben en hierover praten.

Laat een reactie achter