Ghosting

Admin

Vergeet het cliché antwoord: Het ligt niet aan jou, het ligt echt aan mij?. Ghosting is de nieuwe datingtrend en je hebt er ongetwijfeld al van gehoord. Jullie zijn aan het daten, lekker een beetje aan het appen en je stuurt leuk een berichtje voor het slapengaan. Op dat moment krijg je opeens geen antwoord meer. Het kan natuurlijk zijn dat hij of zij al in slaap is gevallen. De volgende ochtend stuur je een leuk berichtje om diegene een fijne dag te wensen. Weer hetzelfde verhaal, geen antwoord. Wat zou er toch aan de hand kunnen zijn?

Wat is ghosting?

Ghosting is de praktijk van het beëindigen van een persoonlijke relatie met iemand door plotseling en zonder uitleg zich terugtrekkend uit alle communicatie.

Grootte kans dat je hier al ooit slachtoffer van bent geworden. Je blijft achter in onzekerheid en met een hoop vragen. Een fijnere manier van ghosting is caspering. Al blijft een afwijzing nooit leuk, ghosting is misschien wel de ergste manier om iemand aan de kant te zetten. Degenen die ghost is er vaak van overtuigd dat dit fijnste manier is om het contact te eindigen, niets is echter minder waar. De persoon die verdwijnt heeft alleen aan zichzelf gedacht en de ander in onzekerheid laten zitten.
Hoe ga je om met ghosting?

Allereerst is het belangrijk om geduldig te zijn en geen overhaaste conclusies te trekken. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat als je geen berichten meer ontvangt dat je ook geghost wordt. Misschien is je dating partner wel om een andere reden geëmotioneerd waardoor deze zich teruggetrokken heeft of is er iets anders aan de hand waar jij niks mee van doen hebt. Probeer daarom dus nooit meteen van het ergste uit te gaan en gewoon eventjes rustig af te wachten. Probeer er na verloop van tijd achter te komen waarom deze persoon geen antwoord geeft jouw berichtjes. Duurt het al enige tijd en komt deze persoon wel gewoon op whatsapp of voert hij gewoon andere dagelijkse activiteiten uit? Dan kan het zomaar zo zijn dat je geghost wordt.

Probeer niet te hard van stapel te lopen
Verdwijnt iemand plotseling van de aardbodem kan dit verschillende redenen hebben. Het zou ook kunnen zijn dat deze persoon zich te benauwd voelt en dat het te intensief voor hem of haar was. Misschien moet hij of zij gewoon even rustig alles op een rijtje zetten. Iemand vol spammen in de hoop een reactie te krijgen doet niemand goed. Voorkom het trekken van overhaaste conclusies of deze persoon zwart maken, want je weet nog niet wat er aan de hand is. Ga in de tussentijds even iets voor jezelf doen om je hoofd van dit onderwerp af te halen. Ga gezellig iets doen met vrienden of vriendinnen, ga sporten of ga een film kijken. Heeft hij of zij na een week nog niet gereageerd kun je er van uitgaan dat dit ook niet meer zal gebeuren.

Het kan moeilijk zijn en oneerlijk voelen dat je geen antwoorden krijgt en dat iemand zomaar van de aardbol verdwijnt. Maar zo werkt het gewoon als iemand op zo’n kinderachtige manier het contact verbreekt. Je moet je wel goed realiseren dat dit niet aan jouw ligt of de manier waarop jij je gevoelens naar iemand toont. Het enige wat dit aantoond is dat de persoon die jouw ghost, het lef niet heeft dit in je gezicht te zeggen. Geef je hoofd de tijd om even tot rust te komen en ga niet gelijk alle datingsites af. Begin hier pas weer aan als je echter over deze persoon heen bent en geaccepteerd hebt dat je waarschijnlijk nooit een verklaring gaat krijgen waarom hij of zij weg is gegaan.

Laat een reactie achter