Japanse Bondage

Admin

Japanse bondage – beter bekend als shibari – is een oude kunstvorm die toeneemt in populariteit. In het japans betekent shibari letterlijk ‘vastbinden’. De hedendaagse betekenis van Shibari beschrijft een oude Japanse artistieke vorm van touwbondage.

Shibari is afkomstig van Hojo-jutsu, de krijgskunst van het in bedwang houden van gevangenen. Tussen 1400 en 1700 werd Hojo-jutsu in Japan gebruikt door de lokale politie en Samurai las een vorm van gevangenneming en marteling. De eer van deze oude samurai vereiste dat ze hun gevangen met respect moesten behandelen. Daarom gebruikten ze verschillende technieken om hun gevangenen vast te binden om de eer en status van de gevangenen te tonen.

Aan het einde van de 1800, begin 1900 ontwikkelde zich een nieuwe vorm van erotische Hojo-justu, genaamd Kinbaku. Dit is de kunst van erotische bondage. In westerse landen wordt de kunst van erotische bondage meestal Shibari genoemd, dit is echter een kunst erotische erotische spiritualiteit en geen vechtsport.

De esthetische ordening van touwen en knopen op het lichaam van het model in Shibari-rigging benadrukt kenmerken als sensualiteit, kwetsbaarheid en ook kracht. Het plaatsen van knopen op geschikte plaatsen stimuleert drukpunten op het lichaam, vergelijkbaar met acupunctuur technieken en Shiatsu, een vorm van Japanse massage. Sommigen geloven dat een Shibari-ervaring ook de Ki-energiestroom en -overdracht stimuleert.

Hedendaagse beoefenaars van Shibari genieten van het maken van prachtige stilstaande beelden, live en opgenomen uitvoerende kunst. Shibari kan ook worden gebruikt als een onderdeel van BDSM-spel en een verbetering van seksuele activiteiten.

Let op! Ben je van plan aan Japanse bondage te gaan doen? Dan raden wij je aan een cursus of opleiding te doen. Op deze manier kom je meer te weten over de drukpunten en druk punten die gevaarlijk zijn. In geval van nood kun je het best gebruik maken van een zeilmakersmes. Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij een watersportzaak

Laat een reactie achter