Polyamorie

Admin

Een levenswijzen waarbij mensen het vermogen hebben om meerder liefdesrelaties te hebben met verschillende personen. Alle partners en betrokkenen zijn op de hoogte van elkaar en stemmen ermee dat ze meerder relaties kunnen hebben.

Polyamorie is een niet monogame wijzen van leven. Deze personen hebben dus vaak meer dan een liefdesrelatie tegelijk. Deze relaties vinden allemaal open en eerlijk plaats en alle geliefde stemmen er mee in en weten van elkaar af.

Bij een polyamore relatie heeft iedereen de vrijheid om meerdere partners te hebben en hier relaties mee aan te gaan. Het is dus niet zoals bij het traditionele plaatje dat veel mensen hebben van polygamie waar het recht om meerder partners te hebben voorbehouden is aan 1 persoon. Dus het soort waarbij een man bijvoorbeeld meerder vrouwen heeft maar de vrouwen hierbij geen ruimte krijgen om andere relaties aan te gaan. Bij polyamorie is iedereen die deelneemt vrij om een emotionele of seksuele verhouding aan te gaan met 1 of meer personen zolang het maar in overeenstemming is met elkaar.

Laat een reactie achter