Sadomasochisme

Admin

Sadomasochisme is een vorm van BDSM waarbij mensen opwinding vinden als ze macht of juist onmacht voelen, en is sommige gevallen ook pijn. Het woord is een combinatie van het woord Sadisme; Plezier in het aandoen van pijn, en het woord masochisme; plezier in het ondergaan en onderdrukken van pijn. Een sadist is dus iemand die er voldoening uit haalt om iemand anders pijn te doen. De masochist is iemand die seksuele opwinding vindt in het gepijnigd worden. Dit kan zowel mentaal als fysiek zijn het gaat dus om het in onmacht gesteld worden. Onmacht, overgave en pijn zijn woorden die centraal staan in het SM spel. In veel gevallen wordt het seksuele SM spel geuit doormiddel van een rollenspel

Los van elkaar zijn de woorden Sadist en masochist niet altijd seksueel getint. Een sadist is namelijk ook wel iemand die het gewoon lekker vindt om mens of dier te kwellen, sarren of pijn te doen. Een masochist kan ook iemand zijn die aan zelfkastijding of zelfkwelling doet.

Waarom SM?

Voor vele die aan SM doen is het een manier om even aan de alle daagse werkelijkheid te kunnen ontsnappen. Tijdens het SM-spel heeft iemand de mogelijkheid om een rol aan te nemen die anders is dan in de werkelijkheid. Mensen met onderdanige gevoelens geven zich tijdens het SM-spel over aan de dominante persoon of personen. Vele ervaren dit als erg ontspannend en het geeft ze een bepaalde vorm van opwinding. De dominant ervaart in dit spel juist weer opwinding door de macht die hij of zij heeft over de ander, doormiddel van vernedering en pijniging legt deze zijn of haar wil op aan de onderdanige.

Waarom pijn?

Pijn kan bij veel mensen een belangrijke rol spellen bij het ervaren van genot, wanneer jij pijn hebt kom namelijk in je hersenen het stofje endorfine vrij. Endorfine zorgt ervoor dat wij ons gelukkig gaan voelen. Ook komt er als wij pijn ervaren adrenaline vrij, dit werkt als een natuurlijk pijnstiller hierdoor wordt de pijn die iemand ervaart onderdrukt. Door de combinatie van het SM spel en pijn komen er extra hoeveelheden van deze stofjes vrij wat de onderdanige persoon vaak naar een niveau van gelukzaligheid en opwinding brengt.

Sm draait dus om pijn?

Sm is niet gewoon iemand pijn doen met een zweep of een flink pak slaag geven. SM gaat meestal wel wat dieper als dat alleen. Sadomasochisme is een samenspel tussen 2 of meer personen die gezamenlijk ieder een rol spelen binnen het spel. Het spel draait hierbij om vernedering, dominantie, pijn en onderdanigheid. Daarnaast worden ten alle tijden onderling duidelijk afspraken gemaakt door grenzen te bepalen en een stopwoord af te spreken wat inhoud dat als dit geroepen wordt het spel direct stop en de onderdanige zijn grens is bereikt. Dit kan al iets simpels zijn als het woord koekjes.

Laat een reactie achter