Stashing

Admin

Stashing klinkt als iets dat helemaal nieuw is en dat pas in de laatste jaren ontstaan is. Maar het is eigenlijk gewoon een nieuwe benaming voor een fenomeen dat al veel langere tijd bestaat. Het betekent namelijk dat jij degene waarmee je aan het daten bent geheimhoud voor de buitenwereld of dat jij geheim wordt gehouden voor de buitenwereld. Het betekent dat je een vrij serieuze relatie of vergevorderd bent in het daten maar, je hebt hem of haar nog steeds geen kennis laten maken met iemand uit jouw eigen directe omgeving. Hierdoor weet niemand dus van jouw liefde af en ben je dus heel erg stiekem bezig eigenlijk!

Waarom stashing?

Veel mensen zullen zich nu afvragen waarom je dit iemand bewust aan zou doen? Het heeft waarschijnlijk helemaal niets met schaamte voor een persoon te maken, maar verwacht wordt dat het eerder iets is dat voortkomt uit bindingsangst bij veel mensen.

Nog een ander verklaring ervoor is er een die wat minder netjes is. Het zou natuurlijk ook kunnen dat je niet wil dat andere weten dat je een relatie hebt en je hierdoor je niet meer beschikbaar bent voor anderen. Als dat het geval is dat moet je misschien ook eens goed naar jezelf kijken want, dit gaat zo niet werken natuurlijk.

Is stashing altijd slecht?

Ten eerste licht het eraan hoever jullie zijn met daten of met je relatie, kijk als het allemaal nog in het begin staat is het veel belangrijk om de tijd goed aan elkaar te besteden. Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat jouw directe omgeving niet achter je relatie staat om welke reden dan ook. Dit kan zijn door bijvoorbeeld geloofsovertuiging, geaardheid of culturele verschillen om maar een aantal voorbeelden te noemen. Het kan daarom natuurlijk zo zijn dat je eerst goed wil nadenken hoe je deze persoon aan je direct omgeving gaat introduceren. Maak dit dan ook ten alle tijden bespreekbaar met je date of relatie zodat hij of zij niet met een onprettig gevoel hierover komt te zitten.

Laat een reactie achter