Stopwoord

Admin

Wat is een stopwoord, nou zoals de naam het al zegt het is een vooraf afgesproken woord om te stoppen. Dit woord wordt meestal afgesproken tussen een onderdanige en dominant tijdens een BDSM spel op het moment dat de onderdanige dit woord roept val het spel direct stil en geeft deze hiermee aan dat zijn of haar grens bereikt is. Dit kan zowel een emotionele als fysieke grens zijn waar de onderdanige zich op dat moment niet comfortabel bij voelt om hier overheen te gaan.

Stopwoorden zijn heel gemakkelijk en simpel te gebruiken, ook al zal je ook onderdanige tegen komen die er helemaal niets van moeten weten. Deze zien het vaak als een tekortkoming om een stopwoord te gebruiken. Alleen in veel gevallen is het toch te adviseren er wel gebruik van te maken, om nu constant zowel emotioneel als fysiek over je grenzen heen te gaan kan blijvende emotionele als fysieke schade bij je opleveren.

Wanneer je aan een BDSM-sessie deelneemt is de wederzijdse goedkeuring en vertrouwen het belangrijkste, vandaar ook het stopwoord dit biedt een stuk veiligheid in een soms toch al vrij heftig spel. Met een stopwoord bescherm je jouw eigen welzijn, zowel als dat van je spel partner. Het woord is vaak iets simpels als koekje of pudding een woord dat totaal geen plaats heeft in het spel zodat, ook direct voor iedereen duidelijk is dat de grens bereikt is en het spel voor dat moment stopt!

Er zijn binnen TPE (total power exchanges) relaties ook voorbeelden van slaven die een contract van totale overgave getekend hebben. Dit houdt in dat de meester of meesters van deze slaaf zover kan gaan als deze zelf wilt en dat er van een stopwoord absoluut geen sprake is. Vaak zijn in deze contracten dingen als blijvende fysieke schade toebrengen wel uitgesloten, maar dit houdt wel in dat deze slaaf zoveel pijn moet ervaren als een meester of meesteres genoeg doet.

Verschillende gradaties in stopwoorden

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je stopwoorden met elkaar in te delen in verschillen niveaus:

  • Groen, ik vind dit lekker en ga door!
  • Oranje, mijn grens begint bereikt te worden dus doe even wat rustiger!
  • Rood, Stop! dit is mijn grens!

Laat een reactie achter