Sub

Admin

Sub of subje is ook wel de afkorting binnen de BDSM-wereld voor submissive, ook wel de onderdanige tijdens het BDSM spel. Anders termen die ook veel gebruikt worden voor sub zijn Bottom, masochist of slaaf. Alleen zit er voor vele in deze wereld een wezenlijk verschil tussen deze woorden Sub wordt wat dat betreft als woord het vaakste gebruikt voor een onderdanige. Het betekent dat iemand in de meest brede zin van het woord houdt van het onderdanig zijn binnen een BDSM spel. Maar het kan ook betekenen dat iemand onderdanig wil zijn in zijn of haar verhouding met iemand.

Wat is een sub

Een sub is een onderdanige persoon die zich onderwerpt aan de dom of domme. Vaak rijkt deze onderdanigheid alleen tot het spel en in tegenstelling tot een slaaf is het iets dat niet 24/7 plaats vindt in het leven van de sub het is geen TPE relatie. Dus sub behoud bepaalde rechten en zeggenschappen over zijn of haar leven. Alleen de machtsverhouding tussen beide is ten alle tijde aanwezig dat houd in dat het spel vaak niet 24/7 gespeeld wordt maar dat de dom of domme ten alle tijden kan aangeven dat het spel begint en op dit moment moet de Sub hier gehoorzaamheid aan geven.

Het komt ook vaak voor dat de rol tussen een sub en dom wordt afgewisseld met elkaar er is dan spraken van een swich realtie. Hierin worden vaak afspraken onderling gemaakt over wie welke rol speelt wanneer.

Laat een reactie achter