Swingen

Admin

Swingen wat is dat nou precies? Als je gaat rondkijken zal de ene persoon zeggen dat hij of zij er helemaal niets van moet weten, terwijl het voor de ander spannend en interessant klinkt. Als je swingen wil definiëren kun je ook wel zeggen dat het eigenlijk het tijdelijk ruilen van partners is. Dit kan zowel man op man en vrouw op vrouw zijn als man vrouw, dat maakt bij swingen niet uit. Het kan beste dat beide in een koppel biseksuele gevoelens hebben en het ook graag eens doen met iemand van hetzelfde geslacht.

Swingen komt in Nederland ook redelijk veel voor en naar onze mening meer als de meeste mensen zullen denken. Als je rond gaat kijken zie je dat door heel Nederland diverse swingersclubs gevestigd zijn en dat daarnaast er ook genoeg swing events georganiseerd worden. Hier kunnen stellen aan deel nemen om wat meer spanning in hun relatie te vinden. Wanneer je jezelf wat meer verdiept in het swingen zal er dan ook een wereld voor je opengaan, er zijn verschillende swing vormen en natuurlijk verschillende zaken waar je rekening mee moet houden als je met swingen begint.

Wat is swingen?

Swingen is een tijdelijk partnerruil tussen 2 stellen. Je kan hierbij zelf kiezen hoe jullie hier invulling aan geven. Je kunt ervoor kiezen om gezamenlijk seks met elkaar te hebben in dezelfde ruimte, alleen daarbij dus van partners te ruilen, of als stel seks te hebben en daar iemand van een ander stel bij te betrekken, of gewoon van partner ruilen. Daarnaast kan het ook gebeuren dat bij swingen een stel gewoon een derde persoon erbij zoekt of dat het gaat om het verkennen van de biseksuele kant van beide.

Verschillende vormen van swingen?

  • Soft swingen

Dit is eigenlijk ook wel de eerste kennismaking met swingen, je neemt samen met jou partner deel aan een swing event en gaat hier eigenlijk een beetje de kat uit de boom kijken. Hierdoor raak je beide comfortabel met de setting en merk je direct of het mogelijk ook wat voor jullie is. Contact met andere stellen is buiten het praten met elkaar nog niet van toepassing.

  • Soft swap

Bij een soft swap heb je een stel gevonden waar een klik mee is alleen de stap om al van partner te gaan ruilen is nog net wat te ver voor jullie. Jullie nodigen het andere stel uit om samen een ruimte op te zoeken met privacy om seks te hebben met jullie eigen partners alleen wel in dezelfde ruimte. Je blijft hierbij dus bij je eigen partner, alleen het kan voor vele al heel erg opwindend zijn om de andere ook heerlijk seks te horen hebben.

  • Full swap

De naam laat eigenlijk weinig tot de verbeelding over hierbij ga je dus voor een volledige partnerruil. Hierbij kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld gezamenlijk met zijn alle seks te hebben of om gewoon weg van partners te ruilen. Vervolgens kan dit dan in dezelfde ruimte plaats vinden als zowel in aparte ruimtes.

Wat voor soort mensen doen aan swingen?

Over het algemeen gaat het hier wel om mensen met een progressievere denkwijze dan de meeste vanilla stellen. Het zijn koppels die een stabiele relatie met elkaar hebben en vaak mensen die seks los kunnen zien van het hebben van een emotioneel gekoppelde verhouding met elkaar. Er is niet zozeer een specifieke doelgroep aan te wijzen als het om swingen gaat, swinger koppels komen uit alle lagen van de bevolking en uit alle leeftijdscategorieën. Dus ben niet bang dat je als stel buiten de boot zult vallen swingen is echt voor iedereen ondanks de taboe die er soms nog op heerst.

Laat een reactie achter