Switch

Admin

Wat is een switch? Zoals de naam al doet vermoeden is het iemand die switcht tussen verschillende rollen, het gaat over het algemeen om iemand die zowel dominante als onderdanige gevoelens heeft. Alleen dit kan natuurlijk door een switch op verschillende manier geuit worden. Zo zijn er mensen die over het algemeen dominant zijn alleen het op zijn tijd leuk vinden onderdanig te zijn. Waar weer een ander zich echt een beetje van beide wilt voelen deze persoon wil dus zowel onderdanig als dominant zijn. Het kan voor vele ook gebonden zijn aan verschillende relaties dit kan dus beteken dat zij over 1 persoon dominant zijn en bij een andere persoon zij zichzelf als onderdanig presenteren dit komt bijvoorbeeld voor binnen een open relatie.

Wat dat betreft is het bestaan van switches binnen de BDSM-wereld altijd een onderwerp dat met enige controverse besproken wordt. Zo zijn er mensen binnen deze wereld die vinden dat een switch niet bestaat, volgens hen kan iemand niet zowel dominant als onderdanig zijn. Hun verklaring voor een switch is dat zij nog niet de juiste dominante persoon tegen gekomen zijn of dat zijn nog niet lang genoeg bezig zijn met BDSM om een keuze te kunnen maken. Uit onderzoek is dan wel weer gebleken dat ongeveer 50% van de mensen binnen de BDSM-wereld regelmatig wisselt van rol dus dat een switch wel of niet bestaat valt te betwisten.

Een switch relatie

Het komt voor dat 2 personen zich gezamenlijk in een switch relatie bevinden. Hierbij wordt het dominant en onderdanig aan elkaar zijn dan ook afgewisseld. Vaak hebben beide met elkaar een afgesproken dominante rol en onderdanige rol die ze spellen, binnen age play is dit een verhouding die regelmatig terug komt. Hierbij is het gebruikelijk dat er bijvoorbeeld afspraken zijn om bijvoorbeeld iedere week van rol te wisselen met elkaar. Maar er zijn ook genoeg koppels waar het switchen tussen de verschillende rollen puur bepaald wordt op het gevoel van beide op dat moment.

Laat een reactie achter