15 Ongeschreven regels voor online dating

Online daten

De regels voor het daten zijn veranderd en zeker voor online daten. Wat is er dan veranderd? Dingen als hard to get spelen, nooit sex hebben op de eerste date en verwachten dat de man altijd betaald gaan niet meer op. De regels van het daten zijn wat losser en vriendelijker geworden, maar sommige zullen je misschien ook wat verbazen.

1. Te bescheiden is een afknapper.

Op profielen kom je nog wel eens teksten tegen als: ‘ik ben hier niet goed in’. Je doet jezelf hier echt geen gunst mee. Hierdoor kun je al snel onzeker klinken. Als je jezelf naar beneden haalt klink je niet echt aantrekkelijk. Probeer dit dus te vermijden.

2. Te opschepperig trouwens ook.

Vertrouwen is sexy; arrogantie is dat niet. ‘Ik kook de lekkerste pasta en zal altijd proberen je te laten lachen’ is goed, maar ‘niemand snapt waarom ik single ben en ik heb een fantastische baan’ is dat niet.

3. ‘Ik hou van muziek en tijd doorbrengen met vrienden’ Jaa, dohhh!

Het doel van online daten is toch wel de aandacht trekken van iemand waar je veel mee gemeen hebt. Een goede manier om dit te doen is door orgineel te zijn en specifiek te zijn over je interesses. Maar wat als je gewoon echt van muziek houdt? Nou probeer dan te beschrijven wie je favoriete artiest is, of deel je favoriete nummers. Wat is je favoriete activiteit om te doen met je vrienden of je favoriete plek ze te ontmoeten? In plaats van te zeggen dat je van zonsondergangen houdt, vertel waar of wanneer jij de beste zonsondergang ooit hebt gezien. Het verteld een stuk meer over je, het klinkt een stuk interessanter en maakt het makkelijker om op door te praten voor de ander.

4. Stop met het maken van je verlanglijstje.

Iedereen kent ze wel, de profielen die eruit zien als een verlanglijstje voor sinterklaas. Op zoek naar iemand met bruine ogen, kort haar en minstens 1.80m. Onze tip: Hier kun je beter mee stoppen. Je klinkt al snel als een controle freak en niemand wordt hier echt blij van.

5. Geen foto? Dan maak je geen kans meer.

Je hoeft het tegenwoordig niet eens meer te overwegen om een datingprofiel aan te maken zonder een foto. Mensen gaan niet reageren als ze niet weten hoe je eruit ziet. Veel mensen gaan er meteen vanuit dat je jezelf te lelijk vind om een foto te plaatsen, of dat je iets te verbergen hebt.

6. Maar één foto? Hmm…

Iedereen die de eerste foto leuk vindt, klikt of swiped, om meer van je te zien! Als je maar een foto hebt, is dit voor veel mensen geen betrouwbare indicatie van hoe je eruit ziet. Wij adviseren daarom om minstens 2 foto’s te plaatsen.

7. Sexy foto’s zijn geen aanrader.

Of je nu een man of een vrouw bent, het plaatsen van onnatuurlijke foto’s zonder shirt zorgt er alleen voor dat je er wat wanhopig uitziet en/of alleen geïnteresseerd bent in seks.

8. Lieg niet met de foto’s die je plaats.

Natuurlijk moeten het echt foto’s van jezelf zijn, maar deze foto’s moeten ook laten zien hoe je er echt uitziet. Het is misschien verleidelijk om een foto te plaatsen van een paar jaar, rimpels of kilo’s geleden, maar wat als je date dan wilt afspreken? Je ziet ze wit wegtrekken als ze realiseren dat het een foto van 10 jaar en 20 rimpels geleden is.

9. Misschien krijg je niet meteen berichtjes.

Dit is aan pijnlijk feitje voor mensen die nieuw zijn in de online dating wereld en dan met name voor mannen. Vaak zijn er meer mannen dan vrouwen lid op een datingsite, dus vrouwen hebben het vaak voor het kiezen. Maar geef de moed vooral niet op! Blijf je bio regelmatig veranderen en post zo nu en dan een nieuwe foto. Je kan natuurlijk ook zelf contact op nemen!

10. Hard to get spelen werkt niet.

Stel jezelf proactief op. Je hoeft niet gelijk een liefdesbrief van hier to Tokio te schrijven (nee maar echt, doe dit niet). Kies gewoon een aantal punten die zijn of haar bio beschreven worden en tik een snel introductie berichtje. Je houdt de interesse van je potentiële date ook niet vast als je ze vervolgens dagen op een bericht laat wachten. De wereld van het online daten is een snelle wereld.

11. Ontmoet elkaar eens, je zoekt geen penvriend(in).

Sta het niet toe dat een gesprek weken of zelfs maanden aanmoddert zonder af te spreken. Misschien denk je wel dat je iets aan het opbouwen bent, maar je weet pas of er een klik is als je daadwerkelijk afspreekt. Je hebt echt niet veel berichtjes om te weten of je een date wilt of niet.

12. Het kan even duren voor je iemand tegenkomt die je echt leuk vindt.

Het is makkelijk de hoop te verliezen als je eerste paar dates niks worden. Het is trouwens ook ongewoon dat iemand gelijk de eerste poging slaagt. Zie het gewoon als een ervaring, niet als bewijs dat je een loser bent (of alle andere losers zijn). Leer van je slechte of saaie dates en geef vooral niet op.

13. Split de rekening.

Je bent allebei volwassen en je bent geen sugerdaddy en god-digger. Galant zijn houdt in dat je eerlijk, attent en bedachtzaam bent en niet dat je altijd voor alles moet betalen.

14. Heb seks als je wilt – en geen seks als je dit niet wilt.

Laat je vooral niets dwingen, maar het maakt je geen minder mens als je seks hebt op de eerste date.

Laat je vooral niets dwingen, maar het maakt je geen minder mens als je seks hebt op de eerste date. Het zal ook niet per se betekenen dat je minder kans hebt om een relatie met die persoon te krijgen. Als je allebei volwassen en single bent en je gebruikt bescherming, is het jouw keuze om te doen wat je wilt. Heb je liever geen seks, dan is dat ook jouw keuze. Laat je nooit dwingen tot iets wat je eigenlijk niet wilt.

15. Bel hem of haar de volgende dag.

Je hebt ze vast wel eens gehoord, die stomme regels over je moet ‘x’ dagen wachten voor je contact opneemt. Als je iemand leuk vind, laat dit dan gewoon weten. Wat heb je te verliezen? Hebben ze geen interesse? Dan kun je dit beter maar gewoon weten. Heb je gelijk een rede om op zoek te gaan naar een nieuwe date.

Related posts

Doen, durven of de waarheid. Gênante vragen en leuke opdrachten!

Admin

Essentiële Dating tips voor vrouwen!

Admin

Dating Tips voor mannen van vrouwen

Admin

Laat een reactie achter