Gratis Datingsites

Admin

De laatste jaren zijn er enorm veel datingsites bijgekomen. Wij proberen de beste datingsites in kaart te brengen en te beoordelen. We merken dat mensen steeds vaker op zoek zijn naar alternatieve die echt gratis zijn. Veel datingsites beweren gratis te zijn, maar vaak moet er voor bepaalde extra’s toch meer betaald worden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u maximum aantal berichten of likes per dag kunt sturen. Wilt u extra berichten of likes versturen? Dan zal hiervoor betaald moeten worden. Wat we ook zien is dat er maar een zeer beperkt aantal goede datingsites zijn die 100% gratis zijn. De toetredingsdrempel is laag waardoor mensen met verschillende intenties zichzelf aanmelden. Zo heb je leden die niet meer actief zijn, niet serieus zijn, of zich om hele andere redenen aanmelden. Hieronder bespreken we de datingsites die beweren gratis te zijn en vertellen we of ze 100% gratis zijn, of je toch moet betalen voor extra’s!

parship review

Parship behoort tot de grootste datingsites van Nederland en richt zich op mensen die serieus op zoek zijn naar een relatie. De meeste leden zijn hoogopgeleid en zijn 30 jaar of ouder. De website maakt gebruik van een uniek matchingsysteem om leden met elkaar in contact te brengen. Parship kun je gratis uitproberen. Zo kun je jezelf gratis aanmelden en een persoonlijkheidstest afnemen. Vervolgens zul je verschillende partnervoorstellen ontvangen en kun je andere leden bekijken. Ook kun je ‘ijsbrekers’ en ‘glimlachen’ versturen en kun je berichten van andere leden ontvangen. Weet je zeker dat deze datingsite bij jou past en wil je andere leden een bericht sturen? Dan kun je overgaan op een bepaald lidmaatschap. Ben je nieuwsgierig geworden? Probeer Parship dan eens gratis uit! Lees meer>>

Bezoek Parship
lexa review

Lexa is een van de grootste datingsites van Nederland. Dat heeft deze datingsite mede te danken aan zijn grote reclamecampagnes. Ook Lexa is een datingsite waar je gratis kennis mee kunt maken. Zo kun je jezelf gratis aanmelden en rond kijken of er leden zijn waar jij graag mee op date zou willen gaan. Je kunt zelf foto’s plaatsen en foto’s van andere leden bekijken. Ook kun je flirten met andere singels. Ben je ervan overtuigd dat Lexa de datingsite voor jou is en wil je berichten naar andere leden versturen? Dan zul je over moeten stappen naar een betaald lidmaatschap. Ben je benieuwd of Lexa bij jou past? Probeer deze site dan gratis uit! Lees meer >>

Bezoek Lexa

Gratis Datingsites

De bovengenoemde datingsites behoren tot de beste datingsites van het moment. Dit zijn allemaal gratis datingsites, of sites die gratis te proberen zijn. Wij raden het aan eens een kijkje te nemen en deze gratis te proberen om te kijken welke site het beste bij jou past. Naast de bovengenoemde sites zijn er nog verschillende datingsites die 100% gratis zijn, of die goed te gebruiken zijn zonder te betalen:

HappyPancake

Sinds 2018 is de datingsite Happy Pancake ook in Nederland beschikbaar en dat is goed nieuws! In Zweden en Finland is deze site alom bekend en enorm populair. Veiligheid staat bij deze datingsite hoog in het vaandel. Wat maakt deze site bijzonder? HappyPancake heeft als overtuiging dat liefde altijd gratis hoort te zijn. Het klinkt een beetje naïef voor een dating website, maar ondanks de Engelse naam is Happy Pancake een van de meest populaire datingsites in Zweden, met meer dan 230.000 actieve leden. Verder stellen ze dat alle profielen gecontroleerd worden en kun jezelf alleen aanmelden met een selfie van jezelf. De website is netjes, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Ik hoor je al denken, waar is het addertje onder het gras? Nou dat is er eigenlijk niet. Aan de hand van advertenties houden ze de website gratis. Geen uitgebreid matchsysteem, maar dat kun je ook niet echt verwachten van een gratis datingsite. Al moet wel gezegd worden dat de site van ons een dikke voldoende krijgt, en dat helemaal gratis!

happy-pancakes review

Paiq

Paiq is een datingsite met een echt uniek concept. Wat maakt deze datingsite dan zo bijzonder? Waar je vaak ziet dat mensen bij online daten alleen op de foto’s van een profiel afgaan, leer je bij Paiq elkaar kennen voordat je weet hoe de ander eruit ziet. Bij Paiq richten ze zich echt op het slowdaten en draait het dus om de kwaliteit in plaats van de kwantiteit. Paiq bestaat sinds 2005 en valt binnen de categorie ‘gratis datingsites’. Het leuke is dus, zodra je een match hebt is de foto nog steeds onherkenbaar. Vervolgens ga je in gesprek met elkaar en des te beter je elkaar leert kennen, des te meer je van de foto gaat zien. Op deze manier kun je dus niet alleen maar op basis van het uiterlijk kennis maken met elkaar. Wel kan het systeem je wat helpen door foto’s te beoordelen. Het systeem zal hier bij het matchen vervolgens rekening mee houden.

Paiq review

Singlesplace

Dit is een datingsite die 100% gratis is en zich richt op singles in België en Nederland die 18 jaar of ouder zijn. Singlesplace is van mening dat het vinden van een date, nieuwe vriendschap, relatie, of email/chat contacten geheel gratis moet kunnen. Deze website is toegankelijk voor iedereen, voor ieder geslacht en geaardheid. Deze website biedt je de mogelijkheid om profielen te zoeken, berichten te versturen, interesse te tonen, foto’s te plaatsen en te chatten met elkaar. Het bijzondere aan deze datingsite is dat alle opties gratis zijn. Verder maakt het geen gebruik van een matchingsysteem of persoonlijkheidstest. De site heeft ook een mobiele website en is in dit opzicht dus erg gebruiksvriendelijk.

singlesplace

Knuz

Knuz is een gratis datingsite die al vele jaren actief is in Nederland en zich niet richt op een specifieke niche. Knuz zegt zelf een van de grotere gratis datingsites van Nederland te zijn. Ook zegt het dat het 200.000 actieve leden op het moment heeft, maar dit is voor ons lastig te controleren. Het is dus niet per se meer een knusse kleinschalige datingsite, maar het is gemakkelijk om met andere leden in contact te komen. Enkele nadelen van knuz zijn de slechte klantenservice en de commerciële mailinglijst waar je op ingeschreven wordt zodra je jezelf hebt aangemeld op deze website. Benieuwd wat ons onderzoek naar deze datingsite uitwijst?

knuz-review

Fdating

Ben je opzoek naar die ene juiste partner via online dating, maar je wilt dus aan het daten geen geld kwijt zijn, dan zou het mogelijk zijn om Fdating eens de kans te geven. Deze datingsite is 100% gratis en je kunt dus zonder extra te betalen gebruik maken van alle functies. Wel moeten we zeggen dat door het internationale karakter van de site je ook snel in contact met andere singles over de hele wereld. Door het gratis karakter van deze website is het wel zo dat je overspoeld wordt met reclames tijdens je gebruik, en er ook wel veel mensen met andere intenties op zitten omdat, er totaal geen controle op profielen is. Maar ondanks dat alles is Fdating wereldwijd een van de grooste gratis dating platformen.

f-dating review

Gratis Datingsites

Bovenstaand een overzicht van gratis datingsites voor gratis dating contact. Op deze websites kunt u zich dus zonder kosten inschrijven en aanmelden. Bij een aantal datingsite is er de mogelijkheid om te betalen om meer opties tot uw beschikking te krijgen. Alle bovenstaande sites zijn echter prima te gebruiken, vandaar ook dat ze onder het kopje gratis datingsites staan. Deze extra functies zorgen er vaak voor dat u de site onbeperkt kunt gebruiker of beter opvalt tussen de andere leden.

Er zijn veel sites die zich als gratis datingsite profileren, maar dit kan verschillende dingen betekenen. Zo kan het zijn dat het aanmelden gratis is en dat je gratis met andere in contact kan komen. Het kan echter ook betekenen dat je jezelf gratis aan kan melden, maar dat het contact leggen kosten met zich mee brengt. Let daarom goed op als u zich aanmeld, of de website wel echt 100% gratis te gebruiken is.

100% gratis datingsites

Een aantal websites zijn volledig gratis en zullen geen kosten in rekening brengen. Wel kan het zijn dat deze platformen advertenties laten zien om de kosten van datingsite te dekken. Dergelijke sites maken geen verschil tussen premium leden en niet premium leden. Iedereen die zich aanmeld op zo’n datingsite kan gebruik maken van dezelfde opties.

Gratis datingsites met premium opties

Er zijn ook datingsites die als het ware een freemium model hanteren. Deze sites zijn voor alle leden goed te gebruiken, ongeacht of deze betalen of niet. Soms limiteren deze sites bepaalde opties (denk aan een maximaal aantal swipes of berichten). Om deze opties onbeperkt te krijgen zal betaald moeten worden. Ook is het mogelijk om meer exposure te krijgen bij andere leden als je betaald. Er bestaan veel verschillende varianten van dergelijke modellen. Sommige zijn wat ‘vriendelijker’ dan anderen. Zo is het bij sommige sites bijna niet nodig om te betalen terwijl andere sites bijna onbruikbaar worden als de gebruiker niet betaald.

dating platformen met een proefperiode

Er zijn vele datingsite die een proefperiode van een beperkte tijd aanbieden. Op deze manier kun je ervaren hoe het is om lid te zijn van de datingsite. Zodra de proefperiode voorbij is krijgt de gebruiker vaak de keuze of deze verder wilt gaan met een betaald lidmaatschap of verder wilt gaan met een gratis lidmaatschap. Vaak is een geval als deze het gratis lidmaatschap minder uitgebreid, anders zou een betaald lidmaatschap ook geen meerwaarde hebben. De proefperiode van deze ‘gratis datingsites’ varieert enorm van datingsite tot datingsite.

Waarom betaalde datingsites soms een beter keus kunnen zijn?

Zoals hier boven besproken zijn er verschillende manieren van ‘gratis datingsites’. Er zijn nog maar weinig datingsites die echt 100% gratis zijn. Zo zijn er veel datingsites opgericht om simpelweg winst te generen. Natuurlijk zijn er ook datingsites die geprobeerd hebben geen kosten te rekenen aan gebruikers. Vaak probeerden deze sites de kosten te dekken door het tonen van advertenties. Toch zijn er veel datingsites die hierdoor niet overeind konden blijven. Daarom zijn er ook sites ontstaan die hier tussen inzitten. Het is niet altijd gemakkelijk te achterhalen waarom deze sites zijn ontstaan en wat het verdien model is. Bij betaalde sites is dit vaak transparanter. Wat mogelijk nog wel belangrijker is, is dat de gebruikers over het algemeen serieuzer zijn.

Wat leden vaak ervaren op gratis datingsites is dat ze het lastig vinden om met andere in contact te komen. Komen ze al met anderen in contact is de kans klein dat deze dezelfde intenties hebben. Veel mensen ervaren dat betalende leden vaak serieuzer zijn en staan er een stuk meer actieve profielen op deze websites. Zo ben je minder tijd op zoek naar mensen die je misschien wel beter zou willen leren kennen en is de kans dat het profiel actief is een stuk groter dan dat je tegen een inactief profiel praat. Benieuwd naar de beste datingsite? Beperk je zoektocht zeker niet uitsluitend naar gratis datingsites, want in sommige gevallen kunnen betaalde datingsites beter aansluiten bij de wensen van sommige mensen!